Medewerkers

Sjoerd de Jonge

Eigenaar / Directeur
Algemeen Coördinerend deskundige
sjoerd@radiatco.com

Meer informatie

Heeft oog voor veiligheid, tijdens potentieel onveilige situaties. Zet risico’s en maatregelen in de juiste verhouding.

Is van 2000 tot 2010 werkzaam geweest bij verschillende overheids- en bedrijfsbrandweer organisaties. Hij heeft tien jaar ervaring in calamiteiten bestrijding in de petro- en chemische-industrie. Zijn specialiteit en interessegebied ligt bij het veilig omgaan met gevaarlijke stoffen in ongewone
situaties. Zoals het opsporen van radioactieve stoffen na een brand en het oefenen hiervan. Hij heeft ruime ervaring in de offshore als toezichthoudend stralingsdeskundige.

Jan Vermeule

Kam-coordinator/coördinerend deskundige stralingsbescherming
jan@radiatco.com

Meer informatie

Na jarenlang werkzaam te zijn geweest in de bouwsector, waarvan de laatste 10 jaar als projectontwikkelaar, kwam de economische crisis in 2012 voor mij hard aan. Min of meer door toeval kwam ik in contact met de mensen van Radiatco B.V. en rolde ik begin 2015 in de actieve wereld van de stralingsbescherming.
Vergunningaanvragen, risicoanalyse, terreingrens-berekeningen, metingen op locatie, advisering. Vooruitdenken om problemen te voorkomen of op te lossen zijn aspecten van de adviesdiensten die we als Radiatco B.V. aanbieden om onze klanten van dienst te zijn.

Met elkaar hebben we veel ervaring met NORM bij de olie- en gaswinning, bulkverwerking van ertsen e.d., decontaminatie van installaties, slakkenwolverwijdering, begeleiding bij de stralingsbescherming voor NDO bedrijven en de controle als externe deskundige voor de stralingshygiëne bij het gebruik van röntgenapparatuur voor tandartsen en dierenartsen.

Alwie van Soest

Stralingsdeskundige niveau 4A/M
alwie@radiatco.com

Meer informatie

Een betrouwbare, oplossingsgerichte, warme relatiebeheerder. De praktische doorzetter die zorgt dat weloverwogen het eindresultaat bereikt wordt.

Als radiotherapeutisch laborant heb ik jarenlange ervaring in de medische stralingssector. Voor een Dental Depot heb ik als stralingsdeskundige gewerkt en de KEW dossiers verzorgd met de daarbij behorende follow-up. Ik heb ervaring als docent Röntgen en geef les in stralingshygiëne en röntgentechniek aan
o.a. tandartsassistenten en mondhygiënisten.

Dick Beesemer

Stralingsdeskundige niveau 4 A/M
dick@radiatco.com

Meer informatie

Toen ik als Niet Destructief Onderzoeker (NDO) werkte bij Fokker Aircraft BV kreeg ik de kans om d.m.v. röntgen vliegtuigonderdelen te onderzoeken. Hiervoor was het wel noodzakelijk om o.a. een diploma stralingshygiëne niveau 5 te behalen. Na Fokker heb ik met veel plezier bij de stralingsbeschermingsdienst van de Erasmus universiteit gewerkt en met goed gevolg de opleiding stralingshygiëne niveau 4 behaald. Voordat ik bij RadiatCo ging werken was ik voor o.a. TUV en TNO voornamelijk werkzaam in de medische sector. Mijn voornaamste taken in de medische sector bestond uit het uitvoeren van stralingsveiligheidsinspecties, acceptatie- en statustesten en constantheidstesten van grote röntgen installaties zoals bucky statieven, mammografie, CT’s (computertomografie), continu doorlicht (zoals angiografie) en alle andere type toestellen.

De inspecties werden uitgevoerd in o.a. ziekenhuizen, medische klinieken, gevangenissen, luchthavens, alle GGDen van Nederland, dierenartsenpraktijken, dierentuinen, tandartspraktijken.

Voor RadiatCo ben ik gedetacheerd op verschillende locatie zoals EPZ Borsele, Covra en Thermphos (VcB). Tevens werk ik als LSA-deskundige t.b.v. NORM regelmatig in de offshore / olie en gas industrie, en voor de inspectie van radioactieve bronnen op baggerschepen in het buiteland.

Bovengenoemde zijn maar een paar voorbeelden van de werkzaamheden die ik uitvoer voor RadiatCo B.V.

Joost van Loo

coördinerend deskundige stralingsbescherming
joost@radiatco.com

Meer informatie

Sinds maart 2018 ben ik werkzaam bij RadiatCo, in deze periode heb ik mijn TMS NORM opleiding en de opleiding tot coördinerend stralingsdeskundige met succes afgerond. De laatste jaren heb ik veel ervaring opgedaan met onder andere decommissioning-projecten (zowel offshore als onshore), slakkenwolinventarisaties, werkzaamheden bij de stralingsbeschermingseenheid van de kerncentrale en verschillende projecten voor Tronox Pigments Holland B.V.

Voor mijn tijd bij RadiatCo ben ik vier jaar werkzaam geweest als promovendus bij de WUR in Wageningen. Hier ben terecht gekomen nadat ik de opleidingen HBO Milieukunde aan de HAS in ’s-Hertogenbosch en de Master-opleiding Aquaculture and Marine Resource Management” aan de WUR heb doorlopen. Kortom; een brede basis die goed van pas komt bij mijn werk in de stralingsbescherming.

Manon Boonman

Office Manager
manon@radiatco.com

Meer informatie

Ruim twintig jaar geleden ben ik mijn carrière begonnen als secretaresse/administratief medewerkster. In die twintig jaar heb ik mezelf door middel van cursussen/trainingen en ervaring verder ontwikkeld tot senior secretaresse. Sinds 1 april 2013 ben ik werkzaam bij Radiatco B.V. als Office Manager. Samen met mijn collega Corrie zijn wij het eerste aanspreekpunt van kantoor, Wij staan u graag te woord.

Lizet Nieuwenhuijse

Coördinerend deskundige / Stralingsbescherming
lizet@radiatco.com

Meer informatie
Na het behalen van mijn diploma Toezichthoudend Medewerker Stralingsbescherming voor verspreidbare radioactieve stoffen aan de TU Eindhoven ben ik in 2018 bij Radiatco in dienst gekomen. Inmiddels heb ik het diploma Coördinerend Deskundige in de stralingsbescherming behaald (2019).
Als stralingsdeskundige werk ik mee aan de sloop van de voormalige fosforfabriek Thermphos, doe ik ervaring op in de kerncentrale Borsele tijdens de splijtwisselstops en heb ik Offshore-ervaring opgedaan als LSA-deskundige.
Daarnaast houd ik mij ook bezig met monstername, analyses en andere lab werkzaamheden.